Horner: "Mercedes kan met twee ronden voorsprong winnen"

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft Mercedes tot grote favoriet voor de seizoensopener in Australië bestempeld. De Brit weet dat zijn team eind vorig jaar domineerde met negen zeges op rij en dat de kaarten nu heel anders liggen. Lewis Hamilton lijkt de grootste gegadigde voor de winst in Melbourne te zijn.

Horner: "Je zult meer dominantie gaan zien, niet van ons, maar van Mercedes. Als ze in Melbourne twee ronden voor de rest van het veld zouden eindigen zou me dat niet verbazen, na wat we gezien hebben tijdens de wintertests. Het is gigantisch. We weten dat Lewis extreem getalenteerd en snel is. Hij zit in een goed team, dus hij gaat waarschijnlijk als favoriet het seizoen in."

Red Bull heeft een minder goede winter achter de rug. Eerst waren er problemen met de Renault-motor en later vooral koelingsproblemen met de door Adrian Newey ontworpen RB10. Deze is onderhuids flink onder handen genomen, zodat de problemen opgelost moeten zijn. Daarnaast hoopt Horner dat Renault de motor nog weet te verbeteren, ondanks dat de engine freeze al van kracht is. De regerend wereldkampioen gaat er vanuit dat wanneer het Europese seizoen van start gaat een deel van de achterstand gedicht is.