McLaren onder de indruk van Magnussen

Eric Boullier, racing director bij McLaren, is tot nu toe erg tevreden met Kevin Magnussen. "Hij past zich prima aan het niveau van de Formule 1 aan", aldus Boullier. De World Series by Renault-kampioen van vorig jaar liet tijdens de wintertests een behoorlijke indruk achter.

Boullier heeft er wel vertrouwen in: "Je merkt verbazingwekkend genoeg dat hij zich al thuis gaat voelen in deze omgeving. Hij is misschien nog een beetje verlegen wat betreft zijn feedback, maar het gaat de goede kant op. Er zijn veel technische parameters en hij doet het slim. Hij gaat niet te diep op de details in om niet verdwaald te raken in aerostrategie of bandenmanagement."

"Het is een ander verhaal dan dat van andere rijders die vroeger debuteerden na een uitgebreid programma in de auto. Voor een jonge coureur met slechts een handjevol dagen in de wagen is Kevin indrukwekkend bezig. Hij is consistent. Bij een jongeling als hij zijn problemen met bandenmanagement onvermijdelijk, dat moet hij leren, maar hij doet het goed."