Bier als sportdrank

Het beste nieuws van de dag komt ditmaal uit Canada. Een brouwerij aldaar heeft een speciale biersoort ontwikkeld die geschikt is als sportdrankje.

Brouwer Vampt heeft een compleet team voedingswetenschappers aan het werk gezet om een gezond biertje te ontwikkelen. Lean Machine is dan ook geen Schultenbräu. Het biertje sluit volgens de makers aan op 'de actieve levensstijl van jonge bierliefhebbers'.

Het bier heeft een alcoholpercentage van slechts 0,5 procent. Dus je hebt er geen reet aan als je lazarus wil worden. Omdat het goudgele sap is verrijkt met voedingsstoffen, antioxidanten en zouten, kun je op verantwoorde wijze bier zuipen.

Door de bril van een wetenschapper bekeken, is bier als sportdrank zo gek nog niet. Na het sporten moeten vocht, zouten, koolhydraten en eiwitten weer worden aangevuld. Normaal volstaat een sportdrankje, maar bier blijkt net zo goed. Wel een speciaal biertje dan, dat op juiste wijze is samengesteld. Dankzij het hop en de gist in bier, worden ontstekingen en andere narigheid tegengegaan.