Kenzari houdt niet van internetdaten

Marwan Kenzari heeft geen zin zijn liefde te ontmoeten via internet. "Ik ben niet zo van het internetdaten. Sterker nog, ik maak steeds minder gebruik van sociale sites als Twitter en Facebook", zegt hij maandag in Metro. De 31-jarige acteur is vanaf donderdag te zien in de film Hartenstraat.

Kenzari is niet bezig met de talloze dateverzoeken die wellicht zijn kant op komen nadat de film in gaan draaien. "Ja, denk je dat?", vraagt de acteur ongelovig.

Vorig jaar won Kenzari een Gouden Kalf voor zijn rol als kickboxer in het drama Wolf, nu speelt hij de liefde van het personage van Bracha van Doesburgh. Maar zijn grootste uitdaging in de film is de relatie met zijn dochtertje.

"Ik vond het zo'n lief verhaal", vertelt Kenzari. "Het gaat in principe om een jonge vader die bang is om zich te binden. Dat was een rol die ik nog nooit gespeeld had. En het staat mijlenver bij de kickbokser in Wolf vandaan."

De carrière van Kenzari is ontegenzeggelijk in de lift. Op het filmfestival van Berlijn was hij namens Nederland een 'shooting star', een initiatief om aanstormend acteertalent te introduceren aan Europese filmmakers. Toch is hij niet heel erg bezig met een carrière in het buitenland.

"Ik hou er niet van om dingen in hokjes te duwen", legt Kenzari uit. "Maar ik hou van films maken, ik hou ervan dat te doen in verschillende talen en ik ben ambitieus. Ik ga naar de plek waar ik mooie dingen kan maken, of dat nou in Amsterdam, Frankrijk of New York is."

Wolf-acteur Kenzari in Berlijnse schijnwerpers (Foto: Novum)