Gravity-regisseur Cuarón maakt tv-serie

Gravity-regisseur Alfonso Cuarón maakt een uitstapje naar de tv-wereld. Cuarón, wiens ruimtedrama vorige week zeven Oscars won, werkt met regisseur J.J. Abrams aan een dramaserie. De serie, genaamd Believe, gaat over een meisje met bovennatuurlijke krachten.

"Allereerst wilde ik iets maken waarin mensen niet zweven", lachte de regisseur. "Ik wil iets 'gegronds' maken, met echte mensen en echte locaties. Ik wil iets spannends doen, dat ook emoties oproept."

Volgens Cuarón reageerde Abrams meteen positief toen hij zijn ideeën met hem deelde. De twee leerden elkaar meer dan twintig jaar geleden kennen. "Sindsdien heb ik altijd opnieuw met hem willen werken", aldus Abrams, die bekend is van kaskrakers als Star Trek: The Future Begins en Super 8. "Ik ben groot fan van elke film die hij maakte en na elke film groeide het verlangen om iets met hem te maken."

Believe draait om de 10-jarige Bo, gespeeld door Johnny Sequoyah, die dingen kan laten bewegen en in de toekomst kan kijken. De tv-serie, waarin ook Jamie Chung en Kyle MacLachlan spelen, komt volgende week zondag voor het eerst op televisie.