Oerlemans heeft hartaanval gehad

Reinout Oerlemans heeft zondagmiddag een hartaanval gehad. De tv-producent is dezelfde dag geopereerd in Amsterdam. Dat liet Oerlemans' bedrijf Eyeworks maandagochtend weten. Oerlemans voelde zich zondagmiddag na het spelen van een hockeywedstrijd niet goed.

De 42-jarige producent reed zelf naar een ziekenhuis, waar een hartaanval werd geconstateerd. Vervolgens werd Oerlemans naar het AMC in Amsterdam overgebracht, waar hij een bypass operatie onderging. Bij zo'n operatie worden vernauwingen van de kransslagader van het hart aangepakt.

"We zijn natuurlijk enorm geschrokken", laat Oerlemans' echtgenote Daniëlle weten. "Gelukkig heeft Reinout snel en adequaat gehandeld en zijn we blij dat de operatie in het AMC goed is gegaan. Reinout zal nu eerst moeten rusten en daarna gaan werken aan zijn volledige herstel. We zien de toekomst positief tegemoet."

Of Oerlemans nog steeds in het AMC ligt, is niet bekend. Eyeworks wil daarover geen uitspraken doen. De familie Oerlemans heeft aangegeven in alle rust te willen werken aan Reinouts herstel.