Man 'kiest' opmerkelijke naam

Een Nieuw-Zeelandse man heeft zijn naam veranderd in een naam bestaande uit 99 tekens. Na het verliezen van een partijtje poker 5 jaar geleden heeft de nu 22-jarige man uit Dunedin in Nieuw-Zeeland zijn naam veranderd in "Full Metal Havok More Sexy N Intelligent Than Spock And All The Superheroes Combined With Frostnova".

Omdat zijn paspoort verlopen was en hij een nieuw paspoort moest aanvragen wordt meneer Frostnova nu ook echt geconfronteerd met de door hem 'gekozen' naam. De man kan trouwens op elk moment voor $127 zijn naam weer veranderen.

In Nieuw-Zeeland mag iemand zijn of haar naam veranderen of een kind een afwijkende naam geven zolang deze naam anderen niet beledigt of de ontwikkeling van een kind niet in gevaar brengt. Daarnaast zijn er een aantal andere factoren waaraan een naam moet voldoen. In het verleden zijn namen als Talula Does The Hula From Hawaii, Majesty, King, Knight, Princess, Justice, Anal, V8, 89, Mafia No Fear, Lucifer, full stop, 4Real Superman en * afgewezen door een rechter of de het Nieuw-Zeelandse Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Nieuw-Zeelandse naam
De bizarre naam die de Nieuw-Zeelandse man moest aannemen na het verliezen van een potje poker (bron: The New Zealand Herald)