Chloor mogelijk boosdoener Almere

De metingen bij de woning in Almere waar zondagavond een dode en een zwaargewonde werden aangetroffen wijzen in de richting van een schoonmaakmiddel waar chloor in zit. De brandweer heeft geen gevaarlijke stoffen aangetroffen, zegt een woordvoerder. Niet uitgesloten is dat de slachtoffers het chloor binnen hebben gekregen. Het kan ook zijn dat andere stoffen inmiddels zijn verdampt.

De zwaargewonde is naar een ziekenhuis vervoerd, waar uit veiligheidsoverwegingen de eerstehulpafdeling enige tijd afgesloten is geweest. Een ambulancebroeder, enkele agenten en een handvol medewerkers van de eerstehulpafdeling kregen last van geïrriteerde ogen, luchtwegen en slijmvliezen.

Dat kan zijn veroorzaakt door chloor, stelt de zegsman. "De metingen bij het ziekenhuis gaven geen concentraties aan waar mensen zich zorgen over moeten maken." De situatie bij het Flevoziekenhuis is inmiddels genormaliseerd.

De woning in de Kaneelstraat waar de slachtoffers werden gevonden en de ontruimde woningen ernaast worden vrijgegeven. De leeftijd en identiteit van de slachtoffers zijn nog onbekend.