Aanhang CDA negeert rood stoplicht

Het CDA is in de ogen van sommigen de partij die met de bijbel in de hand opkomt voor fatsoen, normen en waarden. Maar soms lijkt het erop dat die normen en waarden alleen voor anderen bedoeld zijn. In Amsterdam gaf het appèl duidelijk het verkeerde voorbeeld.

Jaren geleden riep Balkenende al iets als "Drugs are bad, mmkay!?" dit terwijl hij zelf op dat moment lekker aan een harddrug (bier) zat te lurken. Zijn aanhang liet eenzelfde hypocrisie zien tijdens het opnemen van een verkiezingsspotje.

Vrolijk dansend en zingend in karakteristieke groene kledij en getooid met bezems zou de partij op de dam laten zien dat ze –symbolisch- de stad wel eventjes schoon zouden vegen. Toen de stoet zich richting de Kalverstraat bewoog, negeerden de aanhangers massaal het rode stoplicht. Dit ter grote ergernis van andere weggebruikers die (dus) groen licht hadden. Uiterst onhandig bij een filmpje dat het fatsoen van de partij zou moeten benadrukken.

In het verkiezingsprogramma (pagina 46) valt te lezen dat 'het CDA zich ten doel stelt dat ouderen, kinderen en gehandicapten aan het maatschappelijke leven deel moeten kunnen nemen, onder andere door een strenge handhaving bij door rood licht rijden'. Voetgangers worden blijkbaar ontzien.


Dubieuze normen en waarden bij het CDA