Familietripje na eten LSD-steak

Lekker eten kan een mens in vervoering brengen. Door een goede lap vlees kun je je even in de zevende hemel wanen. Een Amerikaans gezin kreeg echter een nog betere trip toen ze steak verorberd hadden: het vlees bleek de drug LSD te bevatten.

In huize Morales was het maandag steakdag. Ze kochten een grote kogelbiefstuk bij de lokale WalMart en deelden die met z'n vieren. Al snel na het maal werd vader Ronnie ziek. De 24-jarige kreeg last van hallucinaties, duizeligheid, een snelle hartslag en moeite met ademhalen.

Zijn vriendin Jessica Rosado bracht Ronnie snel naar het ziekenhuis in Tampa, in Florida. Bij aankomst kreeg Rosado, die negen maanden zwanger was, ook last van dezelfde symptomen. Zij werd naar het vrouwenziekenhuis aan de andere kant van de straat gebracht. Ook hun twee dochters volgden snel.

Ronnie en de jonge meisjes werden eerst geïntubeerd, maar mochten uiteindelijk op woensdag al het ziekenhuis verlaten. Bij Jessica werd de bevalling in gang gezet. Zij mocht donderdag met een gezond zoontje het ziekenhuis verlaten.

Ondertussen had de politie een onderzoek ingesteld. Al snel vonden ze de oorzaak: in de steak die de Morales' maandagavond gegeten hadden, bleek LSD te zitten. WalMart, waar de steak verkocht werd, heeft direct alle gelijkaardige vleeswaren overgedragen aan de autoriteiten.

De politie heeft totnogtoe niet uitgevonden waar de LSD precies vandaan kwam. Ze vermoeden echter geen kwade opzet.