Sanne Vogel trekt zich niets meer aan van meningen

Sanne Vogel ligt niet langer wakker van wat er over haar gezegd of geschreven wordt. "Dat heb ik losgelaten", vertelt de 29-jarige actrice zaterdag in het AD. "Ik ben eraan gewend dat ik de ene keer de hemel in wordt geprezen en de andere keer de grond in geboord."

Toch vindt Vogel de vele meningen soms spannend. "Anderhalve maand geleden was ik zenuwachtig. Vakgenoten verkozen mij in de Volkskrant tot filmtalent van het jaar. Ik dacht: shit, jullie hebben mijn film nog helemaal niet gezien. Straks ga ik jullie teleurstellen", vertelt Vogel over Hartenstraat, de eerste speelfilm ze regisseerde. "Ik vind het fijn dat ze me serieus nemen, maar ook eng. Hoe serieuzer ze je nemen, hoe dieper je kunt vallen."

Ook met haar onzekerheid heeft Vogel grotendeels afgerekend. "Ik wil niet geleid worden door angst, omdat andere mensen een mening hebben." Toch aarzelt de actrice soms, bijvoorbeeld als het over de liefde gaat. "Maar het beperkt me niet in wie ik ben en wat ik wil."

Een paar jaar geleden had Vogel haar leven helemaal uitgestippeld, tot een gezin aan toe. Dat plan is van de baan. "Voor mijn werk moet ik wel plannen. Privé plan ik helemaal niets meer. Ik zocht toen naar houvast om gelukkig te zijn. Daarom wilde ik een kind, omdat ik heel lang verlangde naar de regelmaat en rust van een gezin. Maar dat ligt niet in mijn aard."

Desondanks weet de vrijgezelle Vogel dat ze ooit serieus na moet gaan denken over het krijgen van kinderen. "Maar niet nu. Ik wil ruimte hebben om avonturen te beleven."

Sanne Vogel werkt het best met goede vriendinnen (Foto: Novum)