[PS] Jochemsen haalt finish niet op afdaling

De eerste Nederlandse sporter die in actie is gekomen op de Paralympische Spelen van Sochi heeft dat niet met succes af kunnen ronden. Alpineskiester Anna Jochemsen mistte op de afdaling een poortje, waardoor het voor haar einde verhaal was in de categorie staand. 

Het goud ging naar de twintigjarige Marie Bochet, de wereldkampioene op de slalom, reuzenslalom, supercombinatie, super-G en afdaling. Inga Medvedeva, leidster in de World Cup afdaling, moest voor eigen publiek genoegen nemen met het zilver, voor de Amerikaanse Allison Jones.

Bij de visueel beperkte atleten ging het goud op de afdaling naar de Slowaakse Henriete Farkasova. De regerend wereldkampioene won in Vancouver nog zilver. Die medaille was dit keer weggelegd voor de Britse Jade Etherington. Aleksandra Frantceva uit Rusland pakte het brons.

In de categorie zittend was er goud voor de Duitse Anna Schaffelhuber. Zij versloeg regerend olympisch kampioene Alana Nichols uit de Verenigde Staten met slechts 0,14 seconden. Voor Nichols was het verlies zuur, want zij maakte halverwege de piste een fout die haar zeer veel tijd kostte. Brons was voor de Amerikaanse wereldkampioene Laurie Stephens.