[WK] De Witte naar finale 400 meter, Sintnicolaas valt tegen

Lisanne de Witte is er op het WK indoor in Sopot verrassend in geslaagd zich te plaatsen voor de finale op de 400 meter. De Nederlandse leek aanvankelijk een zeer lastige loting te hebben, maar wist zich er met wat geluk toch doorheen te worstelen. Op de zevenkamp moet Eelco Sintnicolaas zich nog verbeteren om richting de medailles te gaan.

Voor De Witte leek het overleven van de halve finale in eerste instantie een bijzonder lastige opgave. Ook nadat de Nigeriaanse Regina George, de snelste vrouw in de series, zich terugtrok leek het nog erg moeilijk te worden. Na de laatste bocht ging de Tsjechische Denisa Rosolová echter onderuit, waardoor De Witte vanuit de laatste positie op kon schuiven. Net als in de series viel de Amerikaanse Joanna Atkins in de laatste tien meter terug, waardoor De Witte er nog voorbij kon.

Eelco Sintnicolaas moest zich bij het hoogspringen, het vierde onderdeel van de zevenkamp, gewonnen geven op 2,03 meter. In de tussenstand staat Sintnicolaas na de eerste dag op de zevende plek, in de virtuele stand staat hij op plek vier. De Amerikaanse titelverdediger Ashton Eaton lijkt hard op weg naar prolongatie van zijn titel, en ligt slechts één punt achter op het schema van zijn wereldrecord.