Cocu denkt niet aan Champions League

PSV is aan een inhaalslag bezig in de Eredivisie. Na vijf zeges op rij komt voor de ploeg van Phillip Cocu de tweede plaats weer in beeld. PSV staat vijfde achter Ajax, FC Twente, Vitesse en Feyenoord. Het verschil met lijstaanvoerder Ajax is dertien punten. Het gat met Twente en Vitesse is vijf punten. Feyenoord heeft één punt voorsprong op de Eindhovenaren. De tweede plaats is met nog acht duels te gaan in zicht voor PSV.

Cocu is in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht niet bezig met een ticket voor de voorronde van de Champions League. "Daar moeten we niet over praten. Maar we moeten gewoon zorgen dat we zaterdag winnen voordat we naar de concurrentie gaan kijken", verklaart de trainer van PSV op een persconferentie.

"FC Utrecht moet ook vechten voor de punten, dus we moeten aan de bak. Ambitie hebben we zeker, maar we moeten bij onszelf beginnen en geen fouten maken", aldus Cocu. De voormalig international was vorige week niet gelukkig met het optreden van zijn team tegen Go Ahead Eagles.

In Deventer kwam PSV op een 2-0 achterstand. Treffers van Memphis Depay, Jürgen Locadia en Bryan Ruiz leverden alsnog drie punten op (2-3). "Voor rust werden we afgetroefd, maar erna hebben we toch karakter getoond. Dat toont aan dat het vertrouwen én de mentale weerbaarheid zijn gegroeid door de goede reeks van de laatste weken. We zijn stabieler geworden en naar elkaar toegegroeid."

Georginio Wijnaldum komt tegen FC Utrecht nog niet in actie vanwege een rugblessure. De aanvoerder van PSV is op de weg terug. "Wijnaldum heeft voluit meegetraind, maar we moeten voorkomen dat hij weer een terugslag krijgt. Daarom zijn we voorzichtig met Georginio."'

Cocu zag woensdag drie PSV'ers in actie komen voor het Nederlands elftal. Depay, Karim Rekik en Stijn Schaars vielen in tegen Frankrijk (2-0 nederlaag). De coach hoopt dat Schaars hetzelfde niveau haalt bij PSV als tegen Les Bleus. "Hij moet meer brengen en dat weet dat ook. Hij was goed met het Nederlands elftal tegen Frankrijk. Die lijn moet hij doortrekken."