DiCaprio krijgt Russische 'troost-Oscar'

Leonardo DiCaprio mag dan voor de vierde keer achter het net hebben gevist bij de Oscars, in Rusland wordt hij door zijn collega's op handen gedragen. Van het gezelschap van het Chamber Theater in Tsjeljabinsk krijgt de Hollywoodster een gietijzeren 'Russische Oscar' als opsteker met een knipoog. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

"Deze stevige trofee moet Leonardo helpen herinneren dat hij niet bij de pakken neer moet zitten", laat woordvoerder Sacha Sokolov namens het theater weten. Het gezelschap wil het beeldje, dat lijkt op een Oscar maar met zo'n anderhalve kilo nog niet de helft van een echte weegt, per post naar DiCaprio's adres in Hollywood sturen.

Naast deze fikse troostprijs mag DiCaprio voortaan alle voorstellingen van het acteursensemble gratis bezoeken en staat het hem vrij om in elke productie mee te spelen. "Omdat Leonardo geen woord Russisch spreekt, mag hij vast beginnen met een tekstloze rol van een bediende in ons stuk School Voor Idioten", zegt Sokolov.

Daarna zou DiCaprio absoluut in aanmerking kunnen komen voor grotere rollen, stelt Sokolov. "Een stuk in een vreemde taal leren zou voor een groot acteur geen probleem moeten zijn."

Het management van DiCaprio heeft nog niet op de uitnodigingen gereageerd. Hoe dan ook heeft de acteur tijd, want er staan voorlopig geen films op het programma.


Leonardo DiCaprio krijgt Russische 'troost-Oscar' (Foto: Novum)