Seizoen Fischer zo goed als zeker voorbij

De kans is klein dat Viktor Fischer dit seizoen nog in actie komt voor Ajax. De Deen is nog zeker vier tot zes weken uit de roulatie met een hamstringblessure. "Voordat je dan weer kan aansluiten, wordt het wel heel krap", liet trainer Frank de Boer vrijdag weten.

De blessure van Fischer betekent goed nieuws voor de recent doorgebroken Ricardo Kishna, die het seizoen zeer waarschijnlijk afmaakt bij de A-selectie. Zondag staat voor de landskampioen het duel tegen SC Cambuur op het programma. De Boer eist scherpte van zijn spelers.

"We praten nu over het kampioenschap of het er al is, maar er zijn nog acht wedstrijden te gaan", zei de oefenmeester op een persconferentie. De Amsterdammers verdedigen een voorsprong van acht punten op naaste belagers FC Twente en Vitesse. "We beseffen dat we dit niet uit handen mogen geven, maar je krijgt het niet cadeau."

De tegenstander van zondag mag normaal gesproken geen problemen opleveren, beseft De Boer. Toch zette zijn ploeg de Friezen eerder dit seizoen pas in de slotfase opzij. "Cambuur is een leuk voetballend team dat het zeker in eigen huis veel topclubs lastig weet te maken." Cambuur staat momenteel op een verdienstelijke elfde plaats in de Eredivisie.

De Boer kan zondag zijn honderdste zege als trainer halen. "Het kampioens-duel tegen FC Twente was de mooiste. De derde ster en op mijn verjaardag", blikte de Noord-Hollander terug.