GroenPisLinks raadslid wil katten kruisigen

Het Amsterdamse GroenLinks raadslid Fjodor Molenaar is de tegen zijn voordeur pissende katten van zijn buren meer dan zat. Naar goed wilderiaans gebruik uitte hij zijn ongenoegen PisLinks in een tweet; “Weest niet boos of verdrietig als uw vierpotig huisdiertje binnenkort gekruisigd aan uw voordeur hangt” luidde het vriendelijke intro.

Na een nieuw voorraadje tolerantie te hebben aangeschaft, besefte het raadslid dat zulke tweets wel eens wat onhandig kunnen uitpakken met de verkiezingen voor de deur. IJlings deed hij dan ook aan zelfcensuur en sloot zijn account snel af.

Helaas voor het diervriendelijke gemeenteraadslid was zijn vergissing al gezien, gecaptured en getweet door de verschillige tweeter Johnas van Lammeren over wiens account Fjodor geen zeggenschap heeft.

Update 16.00 uur
Fjodor is zich het apezuur geschrokken van de impact van zijn tweet, bericht Het Parool. Geheel volgens traditie en zoals gebruikelijk heeft GroenLinks snel afscheid afstand genomen van de uitlatingen van het beste gemeenteraadslid van het jaar. Verder heeft de partij voorgesteld dat Molenaar zijn verkiezingszonden afkoopt met een (forse) donatie aan de dierenbescherming.

Op eigen initiatief is Fjodor ook al snel begonnen aan het herstellen van zijn imago met een sorry en het hardnekkig ontkennen dat hij eigenlijk een kortlontige dierenbeul is.