Disney eindigt sprookje voor 700 medewerkers

Disney heeft uit 700 werknemers de laan uitgestuurd in de interactieve tak van het bedrijf, waar games worden gemaakt. Dat is meer dan een kwart van het totaal aantal medewerkers.

Een artikel in The New York Times meldt dat de bezuinigingen het gevolg zijn van een hernieuwde focus op het verkrijgen en behouden van de winstgevendheid, volgens Disney Interactive -baas James Pitaro. Disney Interactive wil zich meer richten op social games op Facebook en mobile games.

Disney is de gamesdivisie al jaren aan het terugschroeven, met als laatste strakke actie het sluiten van Lucas Arts in april 2013, terwijl ze de studio in 2012 gekocht hadden. Disney Interactive heeft sinds 2008 bijna geen enkel kwartaal winst gemaakt. Vorig kwartaal is wel beter geweest, mede dankzij Skylanders-kloon Disney Infinity.

Disney Interactive heeft bevestigd dat de herstructurering geen gevolgen heeft voor Disney Infinity en het nog uit te brengen muziekspel Fantasia: Music Evolved, dat gemaakt wordt door de makers van Guitar Hero. Disney Interactive is van plan toekomstige titels door andere ontwikkelstudio's te laten maken door middel van licenties.

Disney Infinity