Amerikaanse PlayStation-baas stapt op

Jack Tretton, CEO van de Noord-Amerikaanse tak van PlayStation, stapt op. Op 31 maart wordt er getrakteerd in het hoofdgebouw, want dat is zijn laatste werkdag bij het bedrijf.

Sony zei dat het vertrek van Tretton het "resultaat van een wederzijdse overeenkomst" is tussen hem en het bedrijf om Trettons contract niet te verlengen. Jack Tretton, vaak te zien bij PlayStation-evenementen en bekend om zijn podiumpresentaties, werkte voor het bedrijf sinds de oprichting in 1995 en hield toezicht op de lancering van alle PlayStation-platforms in Noord-Amerika.

"Werken bij SCEA voor de afgelopen 19 jaar is de meest lonende ervaringen van mijn carrière", zegt Tretton in het persbericht. "Hoewel ik het talentvolle team van SCEA en de dagelijkse passie van onze fans erg zal missen, ben ik erg enthousiast over het starten van het volgende hoofdstuk van mijn carrière."

"Ik wil de medewerkers, partners en klanten bedanken voor hun onvermoeibare inzet voor het PlayStation-merk en, natuurlijk, dank aan onze fans die ons naar nieuwe hoogtes van innovatie en entertainment in de afgelopen twee decennia hebben gebracht. Ik vertrek bij PlayStation terwijl het in een krachtige positie verkeert en de toekomst zal alleen maar beter worden voor PlayStation Nation."

Shawn Layden, die op dit moment executive vice president is bij Sony Network Entertainment International, neemt zijn plaats vanaf 1 april in. Hij werkt vijftien jaar voor het bedrijf. "Het is een eer en een voorrecht om lid te worden van Sony Computer Entertainment America en een deel te zijn van het team dat leiding geeft aan de volgende generatie van gaming en entertainment", aldus Layden. "SCEA is toegewijd aan het leveren van baanbrekende game-ervaringen die fans inspireren en hoger zijn dan hun stoutste verwachtingen. Zoals PlayStation 4 ons elke dag laat zien, is er nooit een betere tijd geweest om een deel van de PlayStation-community te zijn en ik kijk uit naar de samenwerking met onze retail, ontwikkeling, uitgevers en netwerkpartners om verder aan te tonen waarom de PlayStation de beste plek is om te spelen."