Brooks ontkent verdoezelen afluisterschandaal

Rebekah Brooks, voormalig hoofdredacteur van News of the World, ontkent dat ze heeft geprobeerd de omvang het afluisterschandaal bij de krant heeft te verdoezelen. Ze erkende echter wel dat ze de bekende marketingexpert Max Clifford een miljoen pond heeft betaald, 'deels' om te voorkomen dat de man een rechtszaak zou doorzetten. De krant vreesde dat de namen van journalisten die opdracht gaven tot het afluisteren van Cliffords toestel bekend zouden worden.

Brooks werd woensdag aan een kruisverhoor onderworpen in de rechtszaal. Ze zei dat de betaling aan Clifford tot doel had 'het bedrijf te beschermen', omdat niet duidelijk was wat er uit de rechtszaak naar voren zou komen. Bovendien, zo houdt Brooks vol, wist de krant toen alleen dat privédetective Glenn Mulclaire en verslaggever Clive Goodman zich schuldig hadden gemaakt aan afluister. Later zou pas duidelijk zijn geworden dat het schandaal veel omvangrijker was.

Eerder zei Brooks, die van 2000 tot 2003 aan het hoofd van de schandaalkrant stond, al niet te hebben geweten dat het kraken en afluisteren van voicemails illegaal was. Ze zou het nooit hebben toegestaan, omdat het een 'ernstige inbreuk op de privacy' is.