Limburgs carnaval feestelijk verlopen

Het carnaval in Limburg is de afgelopen dagen 'feestelijk' en zonder 'grote calamiteiten' verlopen. Dat heeft de politie op Aswoensdag gemeld. Enkele personen wisten het feest te versjteren en werden aangehouden. Zo probeerde een man uit Sittard de boel te flessen met valse betaalmunten en viel in Geleen een waarschuwingsschot.

De 27-jarige man uit Sittard werd maandag aangehouden wegens oplichting. Hij wordt ervan verdacht valse betaalmunten in omloop te hebben gebracht. De politie nam ongeveer 2100 munten in beslag.

Het waarschuwingsschot In Geleen viel toen de politie probeerde een bestuurder aan te houden die met zijn auto dwars door een optocht was gereden. Daarbij raakte niemand gewond.

Diezelfde avond werd een gewapende overval gepleegd op een snackbar in Roermond. De eigenaar dacht dat het om een grap ging en bood de overvaller een snack aan. Die weigerde dat en verliet verbaasd en zonder buit het pand.

Verder waren er in de provincie enkele aanhoudingen voor kleine vergrijpen als openbare dronkenschap, wildplassen, vernieling, zakkenrollerij en het niet opvolgen van een bevel. De enige zwaargewonde viel zondag in America. Een man viel toen van een huifkar en kwam onder de wielen terecht. Hij is met letsel aan hoofd en rug overgebracht naar en ziekenhuis.