[PS] IJssleehockeyer Bridges moet Canada naar goud brengen

Tijdens de Winterspelen van Vancouver in 2010 waren ze dé favoriet, maar konden ze het niet waarmaken. In Sochi willen de Canadese ijssleehockeyers revanche nemen en de hiërarchie herstellen. Een van de spelers die Canadese ijssleehockeyers op sleeptouw zal moeten nemen is Billy Bridges. 

De 30-jarige Canadees is al vanaf zijn veertiende lid van het nationale team en heeft menig record achter zijn naam staan. Bridges werd in 2010 de eerste speler met 100 treffers achter zijn naam, slechts twee jaar later waren dat er al 200. Bridges is geboren met Spini Bifida, wat ook wel een open rug genoemd wordt. Op dit moment is de Canadees één van de beste spelers ter wereld. Zijn schoten op het doel halen een snelheid van 128 km/u en dat met slechts één arm!

Bridges debuteerde in 2002 in Salt Lake City waar Canada als vierde eindigde. Het hoogtepunt kwam in 2006 in Turijn waarin het Canadese team de gouden medaille pakte en daarmee Noorwegen versloeg in de finale. In 2010 lukte het niet. In de halve finale werden de Canadezen uitgeschakeld en de wedstrijd om de bronzen medaille tegen Noorwegen verloren ze ook. 

Het afgelopen jaar domineerde Canada in het ijssleehockey en groeide uit tot de grote favoriet in Sochi. Canada won de World Sledge Hockey Challenge en het vierlandentoernooi in Sochi. Hoogtepunt van vorig jaar was de wereldtitel in het Zuid-Koreaanse Goyang. 

Ice Sledge Hockey in Vancouver 2010. De bronze medal game van Canada tegen Noorwegen. (Bron: Youtube)