Gratis iPad voor ouderen

Ouderenpartij OMA lijkt het ei van Columbus ontdekt te hebben om stemmen binnen te schrapen. De Amsterdamse politieke partij lijkt het namelijk een geweldig idee om alle 65-plussers van de stad van een iPad te voorzien. Gratis en geheel kosteloos.

Volgens lijsttrekker Pinto zijn de plannen nog niet uitgewerkt en heeft de partij ook geen idee hoeveel ouderen er nu daadwerkelijk in de hoofdstad woonachtig zijn, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Niet gehinderd door enige kennis van de kosten of de haalbaarheid wil OMA ouderen uit een verondersteld sociaal isolement halen. En dat kan je het beste doen door een Amerikaans bedrijf een prachtige order toe te schuiven.

De logica van Pinto leert dat dit voorstel niet bedoeld is om zieltjes te winnen en dat het ook zeker niet moet worden beschouwd als 'cadeautjes uitdelen'. De politicus redeneert namelijk dat de levensverwachting rond de 85 jaar ligt. Wanneer je dan twintig jaar (vanaf je 65ste) kan genieten van een gratis tablet, dan kost het de Amsterdamse belastingbetaler slechts 15 euro per jaar, per bejaarde.

Met het staatstablet gaat, als we Pinto mogen geloven, een wereld open voor de oudere hoofdstedeling. Zo kan een kersverse gebruiker ontdekken dat de wereld niet ophoudt voorbij het bordje 'Amsterdam' en kunnen ze de rest van Nederland en misschien wel meer leren ontdekken. Dat was natuurlijk volslagen onmogelijk voordat opa en oma de digitale snelweg ontdekten.

In de stad waren vorig jaar zo'n 92.500 65-plussers woonachtig. Vermenigvuldig dat met 300 euro.

Pinto heeft nog geen idee hoe hij zijn geweldige idee moet gaan financieren.