Acda en De Munnik stoppen

Thomas Acda en Paul de Munnik zetten volgend jaar een punt achter hun carrière als muzikaal duo. Dat maakten de twee dinsdagavond bekend in het programma De Wereld Draait Door. De Munnik heeft vooral genoeg van het toeren. Acda wil nog wel als soloact verder. "Maar dan alleen als Acda."

"We hebben nu nog de kans om een keer opnieuw te beginnen", aldus De Munnik. Waarop Acda droogjes aanvulde: "Maar over vijftien jaar komen we natuurlijk wel weer bij elkaar om die miljoenen van een reünie te pakken."

"We zijn eigenlijk maar gewoon begonnen", vertelde Acda. "Ik begon te babbelen en Paul vulde mij aan door te gaan spelen. Dan ging ik meespelen en zo is het gegroeid."

"We zijn meer theatermakers dan muzikanten", zei Acda. "Hoewel we al snel zagen dat we het niveau van Freek de Jonge en Bram Vermeulen nooit zouden halen."

Acda wil zich ook meer gaan toeleggen op acteren. Hij was al te zien in onder meer All Stars en naar verwachting verschijnt in september de film Wonderbroeders, waarin hij een monnik speelt.

Acda en De Munnik leerden elkaar in 1989 kennen op de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Ze begonnen al snel met optreden maar braken in 1995 door met hun theatervoorstelling Zwerf'on. Daarna groeiden ze uit tot een van de succesvolste muzikale duo's van Nederland. Hun nummer Niet of Nooit Geweest uit 1998 bereikte de tweede plaats op de hitlijsten. Ook onder meer Het Regent Zonnestralen, Groeten uit Maaiveld en Laat Me Slapen werden hits.