Batman: Arkham Knight aangekondigd

Warner Bros. Interactive Entertainment en DC Entertainment kondigen vandaag Batman: Arkham Knight aan, Rocksteady Studio's slotstuk van de Arkham-reeks.

In Batman: Arkham Knight keert de Scarecrow keert terug en voegt zich bij een zooi superschurken, waaronder Penguin, Two-Face en Harley Quinn om The Dark Knight te verslaan. In het spel introduceert Rocksteady een uniek design van de Batmobiel, die voor het eerst in de franchise bestuurbaar is.

"Batman: Arkham Knight is het hoogtepunt van onze waanzinnig succesvolle franchise", aldus Martin Tremblay, Directeur Warner Bros. Interactive Entertainment. "We bieden spelers de meest uitgebreide en indrukwekkende titel uit de serie. Het Rocksteady Studios team is gefocused op de uitstekende gameplay waar ze bekend om staan en brengt een geweldige nieuwe ervaring voor gamers en Batman fans."

"Het team van Rocksteady Studios steekt enorm veel werk in het ontwikkelen van het laatste hoofdstuk van onze Batman: Arkham trilogie, zodat fans kunnen ervaren hoe het is om Batman te zijn", aldus Sefton Hill, Game Director bij Rocksteady Studios. "We zijn erg verheugd de game voor next-gen platforms te ontwikkelen. Hierdoor kunnen we de design elementen die we vanaf het begin voor ogen hadden, zoals de Batmobiel en hoe deze de capaciteiten van Batman vergroot, tot leven brengen in een zeer gedetailleerde, complete Gotham City."

Batman: Arkham Knight zal beschikbaar zijn voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De game staat gepland voor wereldwijde release in 2014.