Blatter over WK: "Alles onder controle"

Met nog honderd dagen tot het WK lopen alle voorbereidingen op schema. Dat laat FIFA-voorzitter Sepp Blatter dinsdag weten via een speciale videoboodschap.

De afgelopen maanden kwamen er veel berichten voorbij dat Brazilië niet op tijd klaar zou zijn voor de start van het WK. Onder meer het stadion waar de openingswedstrijd wordt gespeeld, zou niet tijdig af zijn.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter laat nu echter weten dat er geen reden voor paniek is. "100 dagen is nog behoorlijk ver weg, maar ook dichtbij als er nog steeds problemen zijn. Maar alles is onder controle. We gaan straks een geweldige start beleven van een geweldig WK", aldus de Zwitserse bestuurder.

Bij diverse stadions zijn enkele bouwvakkers om het leven gekomen. Dit kwam de organisatie op veel kritiek te staan en de inwoners van het gastland zijn ook ontevreden over de hoge kosten die Brazilië maakt voor het WK.

Toch heeft Blatter goede hoop op een succesvol eindtoernooi. "Brazilië is het land van voetbal. Ik weet zeker dat het WK straks met open armen wordt ontvangen."