Mannen aangehouden voor moordzaken Drenthe

De politie heeft maandagavond twee Drentse mannen opgepakt die betrokken zouden zijn bij de moord op Berend Smit uit Dwingeloo en een bejaard echtpaar uit Exloo. Het gaat om twee mannen van 28 en 29 jaar uit Hoogeveen. Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

De 55-jarige Smit werd 4 november op klaarlichte dag doodgeschoten toen hij zijn hondjes was gaan uitlaten in de bossen bij Spier. Zijn dood was voor de politie een raadsel omdat Smit een smetteloos verleden zou hebben. Hij zou zijn gedood met een speciaal vuurwapen uit het leger.

De bejaarde echtgenoten werden in juli dood gevonden in hun woning in het Drentse Exloo. De politie maakte maandag bekend dat de 77-jarige man en vrouw zijn vermoord. Eerder werd gedacht aan een misdrijf of zelfdoding, maar gedurende het onderzoek bleek dat spullen uit hun huis waren verdwenen.

De twee verdachten, van wie dna is afgenomen, zitten vast en worden de komende dagen gehoord. Ook zijn spullen meegenomen uit hun woning. Er werken 25 rechercheurs aan de zaak.