Hof legt celstraf op voor vergiftigen echtgenoot

Een 58-jarige vrouw uit Kattendijke moet zeven jaar de cel in voor het vergiftigen van haar echtgenoot. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch dinsdag bepaald. De rechtbank sprak de vrouw in juni 2011 nog vrij vanwege gebrek aan bewijs, nadat het Openbaar Ministerie vijftien jaar cel had geëist.

De Russische vrouw heeft opzettelijk haargroeimiddel door de likeur van haar echtgenoot gedaan om hem schade te berokkenen, oordeelde het hof. Alternatieve scenario's, zoals dat de man het haargroeimiddel bewust zou hebben ingenomen, zijn volgens het hof niet aannemelijk.

Niet bewezen is echter dat ze hem ook daadwerkelijk wilde vermoorden, waardoor de straf lager uitvalt dan de eis van vijftien jaar. Het OM stelde juist dat de 'gifmoord' langdurige planning vereiste. De vrouw beweerde zelf dat haar man een natuurlijke dood was gestorven, terwijl het middel in zijn lichaam werd aangetroffen.

Volgens de dochter van de omgebrachte man was het huwelijk tussen haar vader en de vrouw 'erg problematisch'. De man had zijn dochter al eerder verteld dat zijn vrouw hem had proberen te vergiftigen door medicijnen door het eten te prakken, staat in het vonnis. De twee waren in gemeenschap van goederen getrouwd.