Rotterdam houdt 23 miljoen over

Rotterdam heeft het jaar afgesloten met een positief resultaat van bijna 23 miljoen euro. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) maandag in een brief over de voorlopige jaarrekening aan de gemeenteraad.

De kosten zijn onder meer meegevallen omdat de administratie op een andere manier werd aangepakt. Ook vielen de kosten op verschillende beleidsterreinen, waaronder volksgezondheid en verkeer, lager uit dan begroot. De definitieve jaarrekening wordt op 1 mei gepresenteerd.

Wethouder van Financiën Richard Moti (PvdA) is tevreden over het resultaat. "Er is de afgelopen periode veel verbeterd", zegt hij in een verklaring. "We hebben onze organisatie effectiever ingericht, zo hebben we onder andere één administratie voor de hele gemeentelijke organisatie gevormd. We zien nu dat deze verbeteringen leiden tot een beter financieel resultaat voor de stad."

In 2012 sloot Rotterdam het jaar ook al af met een positief resultaat. Toen hield het nog veertien miljoen euro over. Het geld wordt voor een groot deel besteed aan stedelijke vernieuwing en de aanpak van jeugdwerkloosheid.