Rutten nieuwe trainer van Feyenoord

Louis van Gaal en Co Adriaanse bedankten eerder voor de functie, maar de nieuwe trainer van Feyenoord is dan nu echt bekend. Na het huidige seizoen neemt Fred Rutten het stokje van Ronald Koeman over.

Rutten tekent in Rotterdam een contract voor de duur van een jaar en liet aan Voetbal International weten blij te zijn met deze kans. "Als coach van de tegenpartij ben ik natuurlijk al vaak in De Kuip geweest. Elke keer dat je arriveerde bekroop je dan weer dat bijzondere gevoel niet alleen van de selectie van Feyenoord te moeten winnen maar ook van De Kuip met haar unieke sfeer en van het hondstrouwe legioen. Toen al dacht ik regelmatig: wat moet het toch geweldig zijn om voor deze club te mogen werken. Straks is het dus zo ver en daar kijk ik echt naar uit."

De technische man van Feyenoord, Martin van Geel, was erg content met de aanstelling van Rutten. "Fred Rutten is een ervaren oefenmeester die heeft aangetoond spelers beter te kunnen maken en teams vaak aantrekkelijk en goed te laten voetballen. De clubleiding was dan ook unaniem van mening dat hij de juiste man is om het straks, na een paar mooie jaren, over te nemen van Ronald Koeman."

Rutten stond eerder al aan het roer van FC Twente, Schalke 04, PSV en Vitesse en mag het nu dus bij Feyenoord gaan proberen.