Overvallers vergeten te tanken

Een overval op een tabakszaak in Bergen op Zoom bleek woensdag enige finesse in de planning te missen. De overvallers hadden nog wel bedacht dat ze moeilijker te vinden waren als ze onderweg overstapten op een tweede vluchtauto, maar ze waren vergeten die vol te tanken. De politie kon het viertal in de kraag vatten toen ze zonder benzine kwamen te zitten.

Een man met bivakmuts stapte aan het einde van de middag een winkel aan de Antwerpsestraat binnen. Met een nepvuurwapen eiste hij geld. De eigenaar gooide echter een barkruk naar hem, waarop nog twee mannen zijn zaak binnenkwamen en hij klappen in zijn gezicht kreeg.

Vervolgens vluchtten de overvallers zonder buit in een klaarstaande auto. Een halfuur later zagen getuigen de overvallers overstappen in een andere auto aan de Rijtuigweg. De politie zette de achtervolging in. Die eindigde zo'n tien kilometer verderop op de A58 bij Wouw, toen de wagen van de overvallers zonder benzine kwam te staan. Het viertal tussen de 18 en 21 jaar uit Bergen op Zoom is aangehouden. De vluchtwagens zijn meegenomen voor onderzoek.