Freund springt naar winst in Falun

Schansspringer Severin Freund heeft in Falun de eerste World Cup na de Olympische Spelen gewonnen. Op de schans waar in 2015 de wereldkampioenschappen plaats zullen vinden was de Duitser veruit de sterkste.

Al in de eerste ronde bouwde Freund, die met het Duitse team olympisch goud pakte in Sochi, een ruime voorsprong op. De enige die enigszins kon volgen was de Japanner Noriaki Kasai. Op de derde plek stond de Noor Anders Fannemel, maar zijn achterstand leek al te groot om nog te overbruggen. De twee springers die vechten om de winst in het eindklassement van de World Cup, Peter Prevc en Kamil Stoch, stonden halverwege op de tiende en dertiende plek.

In de finale wist vooral Stoch zich sterk te verbeteren. De Pool liet de op één na beste sprong van de ronde zien en steeg uiteindelijk naar plek vier. Ook Prevc deed het goed, hij wist Stoch zelfs nog voorbij te streven en uiteindelijk de tweede plek te pakken. Hierdoor neemt de Sloveen de leiding over in de World Cup.

Fannemel viel buiten het podium, waarna Kasai één plek in moest leveren en uiteindelijk met moeite derde werd. Voor de 41-jarige Japanner zag het er niet goed uit, na de eerste sprong greep hij al naar zijn knie, maar na de tweede sprong leek hij amper nog te kunnen staan. Leider Freund liet in de finale opnieuw de beste sprong zien en won met groot verschil.