Sony streeft naar jaarlijkse Spidey-film

Dat Sony Pictures grote plannen heeft met de Spider-Man-franchise is algemeen bekend. Over de grootte van die plannen is de afgelopen tijd regelmatig iets naar buiten gekomen, maar wat nog niet wereldkundig is gemaakt is de frequentie waarmee de filmstudio Spider-Man-films uit wil brengen. Nu is daar meer duidelijkheid over.

Uit een bericht van Variety blijkt dat Sony Pictures van plan is om elk jaar een nieuwe film in de franchise uit te brengen. Verder is nu ook zeker dat Marc Webb de aankomende derde film regisseert. Afgelopen oktober werden scenaristen Alex Kurtzman, Roberto Orci en Jeff Pinkner nog aangetrokken om het scenario van de film te schrijven.

Verder is bekend dat hoofdrolspeler Andrew Garfield sowieso nog terugkeert voor The Amazing Spider-Man 3. Ook Paul Giamatti die de rol van slechterik Rhino speelt, keert terug voor de derde film. Welke andere castleden een rol spelen is nog onbekend.

The Amazing Spider-Man 3 moet in mei 2016 in première gaan. Verder staat de vierde film al gepland voor 3 mei 2018. Ook weten we dat er gewerkt wordt aan een Venom-film en Sinister Six-film. De grote vraag die rest is wanneer die films uit zullen komen. 

Als Sony Pictures zijn plannen doorzet om elk jaar een Spider-Man-film uit te brengen, dan zou het goed kunnen dat de Venom-film al in 2015 uitkomt en de Sinister Six-film in 2017.

Voordat al die vervolgfilms en spin-offs uitkomen, is het echter nog de beurt aan The Amazing Spider-Man 2, die op 24 april gaat draaien in onze bioscopen.

 Prijsvraag The Amazing Spider-Man 2