Rekeningplunderaar voedselbank gepakt

Een 23-jarige man uit Barendrecht is dinsdagavond opgepakt voor het leeghalen van de rekening van de voedselbank in Almere in november. Met een gestolen pinpas haalde hij zo'n veertienduizend euro van de rekening, om dat vervolgens om te zetten in virtueel geld. Met het geld deed de man volgens de politie 'luxeaankopen'.

De man werd dinsdagavond aangehouden in zijn huis in Barendrecht. Zijn computer is in beslag genomen. De man handelde mogelijk niet alleen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De directie van het Voedselloket Almere zei in november dat het ondenkbaar is dat geld bestemd voor de allerarmsten in Almere 'op een zo slinkse en niets ontziende wijze gebruikt wordt voor zelfverrijking'. Wel stelde de directie dat het onvergeeflijk is dat de pas zo makkelijk voor het grijpen lag.

Op de rekening stond na het plunderen nog zo'n honderd euro. Door de diefstal kon het Voedselloket mensen met een marginaal besteedbaar bedrag niet helpen, aldus de directie destijds in een verklaring.