Cruyff Foundation op de bres voor paralympiërs

Het Nederlands olympisch comité NOC*NSF en de Johan Cruyff Foundation intensiveren hun samenwerking op het gebied van paralympische sporters. De twee organisaties richten zich tot en met 2016 samen op talentherkenning en talentontwikkeling van paralympische topsport, maakte NOC*NSF woensdag bekend.

"Het is een logische stap om in deze fase van verdere professionalisering van de paralympische top- en breedtesport samen op te trekken", laat Carole Thate, directrice van de Johan Cruyff Foundation, weten. "Binnen het partnerschap blijft de Foundation doen waar haar hart ligt, namelijk aandacht voor de ontwikkeling van jeugd en talent, zowel in de top als in de breedte."

André Cats, chef de mission van het paralympische team, is blij met de verbeterde samenwerking. "Hierdoor kunnen we samen via verschillende projecten de paralympische en gehandicaptensport in Nederland naar een hoger niveau tillen."

De Johan Cruyff Foundation ondersteunt dit jaar al de sporters die naar de Paralympische Spelen in Sochi gaan. Zeven Nederlandse atleten hebben zich geplaatst voor het evenement dat volgende week vrijdag van start gaat.