Bouma: "Mooi dat er bij PSV altijd plek voor me is"

Wilfred Bouma is van plan zich te bekwamen in het trainersvak. Zijn eerste meters als oefenmeester gaat hij maken bij PSV. Nadat de 37-voudig international zijn voetbalschoenen afgelopen zomer aan de wilgen hing, nam hij de tijd om na te denken over de invulling van zijn verdere carrière.

De keuze is gevallen op een toekomst als trainer, zo blijkt uit een vraaggesprek met Voetbal International. Een eerste contact met PSV heeft Bouma inmiddels achter de rug. Over de precieze invulling van zijn takenpakket tast hij vooralsnog echter in het duister. Wel is duidelijk dat hij begint met een stageperiode bij de Eindhovenaren.

Bouma is verheugd dat hij de kans krijgt om zich te ontwikkelen bij de club waar hij zijn meest succesvolle periode als speler meemaakte. "Ik heb al begrepen dat er bij PSV altijd plaats voor me is en dat is hartstikke mooi om te horen", zegt hij in het weekblad.

De voormalige verdediger hoopt met zijn ervaring van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor PSV. Gedurende zijn loopbaan kwam Bouma naast PSV ook uit voor MVV, Fortuna Sittard, Aston Villa en het Nederlands elftal.