Carice is blij met Huisman in GoT

Carice van Houten is blij dat Michiel Huisman een rol te pakken heeft in Game of Thrones. "Ik vind het heel leuk dat er nog een Nederlander in zit", zegt de actrice, die Melisandre speelt, voor de camera van Novum Nieuws. Huisman maakt in het vierde seizoen van de fantasyserie, dat in Nederland vanaf 7 april wordt uitgezonden, zijn opwachting als Daario Naharis.

Hoewel Van Houten blij is met de Nederlandse versterking, heeft Huisman zijn rol niet aan haar te danken. "Ik heb daar helemaal niets mee te maken gehad." Ook weet de actrice niet of de twee elkaar wel tegenkomen in de serie. "Ik weet niet of onze verhaallijnen elkaar kruisen."

Ook andere acteurs uit de serie, waarvan het derde seizoen deze maand op dvd verscheen, vinden Huisman een aanwinst. "Michiel lijkt me heel erg aardig", zegt Thomas Brodie-Sangster, die in de serie te zien is als Jojen Reed. Nikolaj Coster-Waldau, die de rol van Jaime Lannister vertolkt, vindt het onvermijdelijk dat er een Nederlander bij kwam. "Er zitten zo veel gestoorde personages in Game of Thrones, dus je wist dat er meer Nederlanders zouden komen."

Michiel Huisman in zombiethriller met Brad Pitt (Novum)