Katzenberg hint op vijfde Shrek

In 2010 verscheen de meest recente Shrek-film Shrek Forever After. Het leek erop dat dit vierde deel wel eens het laatste in de succesvolle franchise van DreamWorks Animation zou zijn. DreamWorks-oprichter Jeffrey Katzenberg sprak onlangs met Fox Business en zei dat een vijfde deel wel degelijk in het vooruitzicht ligt.

"We laten de franchise voorlopig even met rust, maar ik denk dat je er wel vanuit mag gaan dat er een volgend hoofdstuk komt in de Shrek-serie," aldus Katzenberg. "We zijn dus nog niet klaar met hem en ook hij heeft zeker nog wat te bieden."

De vier Shrek-films, die zich vooral focussen op Shrek en zijn sidekick Donkey, en de eveneens succesvolle spin-off Puss in Boots noteerden wereldwijd ruim $3,5 miljard. 

Het duurt overigens nog een paar jaar voordat Shrek 5 gaat verschijnen. DreamWorks heeft voor de komende drie jaar elk jaar drie titels gepland staan. Dit jaar verschijnen Mr. Peabody & ShermanHow to Train Your Dragon 2 en Home. De laatste wordt wellicht alleen uitgebracht op dvd.

Shrek populairder dan Twilight (Novum)