Meer omzet AB Inbev ondanks lagere verkoop

's Werelds grootste bierbrouwer AB Inbev heeft vorig jaar meer omzet behaald, ondanks de teruglopende drankverkoop. Het Belgische concern zag zijn inkomsten met 3,3 procent toenemen naar 43,2 miljard euro. De verkoop van bier daalde echter met 2 procent naar 426 miljoen hectoliter, zo maakte AB Inbev woensdag bekend.

Ook de winst van de fabrikant van onder meer Jupiler, Hertog Jan en Dommelsch steeg vorig jaar, met ruim 10 procent naar bijna 8 miljard euro. Die stijging was mede het gevolg van de brouw- en verkoopkosten, die minder hard stegen dan de omzet. AB Inbev ging afgelopen jaar gemiddeld 0,9 procent meer betalen voor het maken van bier.

In het vierde kwartaal deed het Belgische bedrijf het bovendien nog beter dan de rest van het jaar. AB Inbev zag zijn winst tussen oktober en december met meer dan een derde oplopen naar ruim 2,5 miljard euro. De omzet steeg in die maanden met 4,6 procent naar 11,7 miljard euro, zo meldt de brouwer.

AB Inbev legt zich steeds meer toe op grote, internationale biermerken. Het concern nam in 2012 bijvoorbeeld de Mexicaanse brouwer Grupo Modelo over. AB Inbev denkt dat de verkoop dit jaar verder toeneemt in de Verenigde Staten, China en Mexico. Ook in Brazilië verwachten de Belgen een verkooppiek, aangejaagd door het wereldkampioenschap voetbal.