[CL] Uitslag Olympiakos - Manchester United

Manchester United moet vrezen voor uitschakeling in de Champions League. Uit bij Olympiakos ging de kwakkelende ploeg van David Moyes met 2-0 onderuit. Manchester United is in Engeland uitgeschakeld in alle competities en kan alleen in de Champions League nog een prijs pakken.

In de achtste finales treft het met Olympiakos een ploeg in bloedvorm. Al negentien wedstrijden op rij is het team van de Spaanse trainer Michel ongeslagen. In de Griekse competitie heeft Olympiakos een voorsprong van liefst twintig punten op achtervolger PAOK Saloniki en kan het komend weekend tegen Panathinaikos al kampioen worden. Van onderschatting was vooraf dan ook geen sprake aan de kant van The Red Devils.

Dat de mannen van Moyes bezig zijn aan een moeizaam seizoen werd ook in Pireaus duidelijk. In de eerste 45 minuten werd amper een kans gecreëerd. Bij vlagen liet Manchester United aardig voetbal zien, maar niet meer dan dat. Olympiakos was feller en dreigender. De voorsprong na 38 minuten was dan ook verdiend te noemen. Een afstandschot van Giannis Maniatis werd op fraaie wijze van richting veranderd door Alejandro Domínguez. David de Gea stond op het verkeerde been en kon de Argentijnse aanvaller niet van het scoren afhouden.

Het spelbeeld was na de thee niet veel anders. Manchester United was niet bij machten om het Olympiakos moeilijk te maken. De beste kansen waren voor de thuispoeg, wat leidde tot de 2-0 na 55 minuten. Joel Campbell zette Michael Carrick te kijk en kon vervolgens vrij uithalen. Hij krulde de bal op fraaie wijze langs de kansloze De Gea.

De zorgen werden alsmaar groter voor Moyes en zijn team. De manager greep in en bracht Shinji Kagawa en Danny Welbeck. Maar ook met de twee aanvallers in de ploeg werd er geen kans gecreëerd. Van Persie werd constant gezocht, maar hij leek op een eiland te staan. Hij kon niets beginnen met de kansloze lange ballen van Rio Ferdinand en Nemanja Vidic. Olympiakos speelde met vertrouwen en kreeg nog kansen op meer.

In de slotfase kreeg Van Persie nog een grote kans. Hij controleerde een voorzet van Smalling, kapte zijn tegenstander en schoot over. Maar met een doelpunt had Manchester United te veel gekregen. Olympiakos wint terecht met 2-0. De Griekse topclub kan met vertrouwen afreizen naar Manchester en heeft de kwartfinale in het vizier.