Klopjacht op voortvluchtig duo gaat verder

De politie is nog altijd massaal op zoek naar het voortvluchtige Nederlandse duo dat verdacht wordt van verschillende overvallen, ontvoeringen en een schietincident. De tips die tot nu toe binnenkwamen, hebben vooralsnog niets opgeleverd. Dat zei een woordvoerder van de politie dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

"De politie in Nederland en Duitsland speurt nog met man en macht naar dit tweetal", aldus de zegsman. De tips hebben volgens hem geleid tot 'verschillende verplaatsingen van politie-eenheden in het grensgebied met Duitsland'. Dinsdag aan het einde van de middag werd een park in het Duitse Gronau door een arrestatieteam doorzocht, maar dat leverde niets op.

Het duo, de 25-jarige Antonio van der P. en de 19-jarige Enise B., zijn al langer op de vlucht voor de politie. Na elk misdrijf gingen ze er in de auto van de slachtoffers vandoor. Maandagavond zijn ze voor het laatst gezien in een blauwe Honda. Mogelijk hebben ze inmiddels andere kentekenplaten op de auto geplaatst.

De politie waarschuwt dat het gewelddadige duo mogelijk een slaapplaats zoekt en daarvoor kan aankloppen. Een andere mogelijkheid is dat ze illegaal de nacht op een camping doorbrengen.