CAS schorst wielrenner Sinkewitz toch acht jaar

Het internationaal sportarbitragehof CAS heeft de Duitse wielrenner Patrick Sinkewitz alsnog een schorsing van acht jaar opgelegd. Sinkewitz werd in februari 2011 betrapt op het gebruik van groeihormonen. Een jaar later sprak het Duitse sporttribunaal DIS hem vrij. De Duitse antidopingautoriteit NADA was daarop bij het CAS in beroep gegaan.

Het CAS bepaalde dat de Duitse antidopingwaakhond onomstotelijk had aangetoond dat Sinkewitz groeihormoon heeft gebruikt. Omdat de Duitser in 2007 al eens betrapt was op testosteron, kreeg hij een straf van acht jaar opgelegd. Daarvan heeft hij al een jaar, drie maanden en vier dagen er op zitten, doordat hij tussen maart 2011 en juni 2012 voorlopig geschorst was.

De nu 33-jarige Sinkewitz mag in september 2020 weer zijn opwachting maken in het peloton. Dat is echter ongeveer een maand voor zijn veertigste verjaardag en dus is de CAS-uitspraak zo goed als zeker het einde van zijn carrière.

Sinkewitz reed voor Quick-Step en T-Mobile op het hoogste niveau. Na zijn eerste dopingschorsing was hij nog in dienst bij een aantal kleinere ploegen. In 2004 won hij de Ronde van Duitsland en drie jaar later Rund um den Henninger Turm. De Ronde van Saksen in 2009, de Ronde van Romagna in 2010 en de Wielerweek van Lombardije in 2013 prijken ook op zijn palmares.

Submitter:  Bron: Novum