Fischer minimaal zes weken aan de kant

Viktor Fischer heeft in het duel van afgelopen zondag met AZ een scheur in zijn linkerhamstring opgelopen. Hij staat hierdoor minimaal zes weken aan de kant. Dat meldt Ajax op haar website.

Fischer verstapte zich na tien minuten in het duel en kon niet meer verder. Hij greep direct naar zijn linkerbovenbeen, waardoor er al gevreesd werd voor een hamstringblessure.  Vandaag werd duidelijk dat het inderdaad een scheur in zijn linkerhamstring betreft en dat hij zes weken niet in actie kan komen.

Ook werd er meer bekend over de blessures van andere spelers. Lasse Schöne heeft een ingescheurde enkelband in zijn linker enkel en een klein scheurtje in het kapsel van het gewricht. Verwacht wordt dat hij de uitwedstrijd met Feyenoord niet gaat halen, ondanks een voorspoedig herstel.

Thulani Serero kampt nog steeds met een liesblessure. Hij vliegt woensdag wel mee naar Salzburg, maar enkel om bij het team te revalideren. Hij zal niet in actie komen in de return tegen Red Bull Salzburg.

Nicolai Boilesen heeft ook hamstringklachten en is daarom een aantal weken niet inzetbaar. Het is de zoveelste blessure voor de jonge Deen op rij.