Zaak Borst vergt veel recherchewerk

Ongeveer 30 rechercheurs zijn al 13 dagen bezig om uit te zoeken wat er is gebeurd met oud-minister Els Borst (81), die op maandagavond 10 februari dood in de garage van haar huis werd gevonden. In het weekeinde is, net als vorige week, op volle sterkte doorgewerkt aan het 'uitrechercheren' van sporen die zijn gevonden en tips die binnenkomen.

Dat heeft een woordvoerder van het team grootschalige opsporing (TGO) gezegd. "We zitten bovenop deze zaak en halen alles uit de kast. Goed recherchewerk zal ons verder helpen", zei hij.

Els Borst vertrok op zaterdag 8 februari van het D66-congres in Amsterdam. Ze nam de trein naar haar woonplaats Bilthoven en reed met haar blauwe Renault Clio naar haar huis aan de Ruysdaellaan. Vanaf dat moment is niet duidelijk wie haar nog heeft gezien of gesproken, totdat twee vriendinnen haar maandagavond dood in de garage vonden. Ze lag naast haar auto. Borst was overleden aan de gevolgen van verwondingen die ze had opgelopen.

Vorige week zondag kamden ME'ers twee bospercelen in de buurt van de woning uit. Daarbij zijn zakken vol spullen meegenomen, die allemaal minutieus worden uitgezocht. "Mogelijk is de dader via een bosje gevlucht. Dat weten we niet, maar om te voorkomen dat sporen zouden verdwijnen zijn die bosjes uitgekamd", aldus de woordvoerder.

Nadat de politie bekend had gemaakt dat de minister van staat hoogstwaarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen, deed het verhaal de ronde dat ze een inbreker overlopen zou hebben. Maar in het huis is volgens de politie geen braakschade gevonden. Dat maakt dat alle motieven voor de fatale verwondingen nog openliggen, tot en met een bewuste aanslag op de politica.

Recherchewerk moet zaak-Borst verder helpen
ME loopt naar bos (Foto: ANP)