Lieke van Lexmond brabbelt over liefdesleven om aandacht

Lieke van Lexmond vindt het soms vervelend dat haar liefdesleven zo veel aandacht krijgt in de media. "Ik wil even lucht, even voelen hoe het is, zonder dat er meteen een oordeel is", zegt de actrice en presentatrice in 100% NL Magazine. "Soms heb je iets meer ruimte nodig."

Van Lexmond, die sinds een paar maanden samen is met vastgoedhandelaar Bas van Veggel, is blij dat ze in alle hectiek terug kan vallen op haar familie. "Het is ook heel belangrijk dat je die stabiliteit thuis al hebt", legt ze uit. "Ik ben heel dankbaar dat ik mijn hele leven zo'n ontzettend stabiele thuisfactor heb bij mijn familie."

De 32-jarige presentatrice vindt het door alle aandacht in de media ook fijn om te vluchten naar het buitenland. "Ik kom er toch achter dat je, als je even geen Nederlands hoort, je toch anders beweegt in een park dan hier."

Hoewel Van Lexmond soms baalt van het vergrootglas waar ze onder ligt, benauwt het haar niet. "Het positieve gevoel overheerst", zegt ze. "Het is niet dat het mij beklemt of zo, maar je hebt bepaalde situaties waarvan je denkt: dit had ik liever even rustig onderzocht. Of gewoon eventjes meer ruimte gegeven."