Demonstratie tegen Justin Bieber

Inwoners van een district in Atlanta willen niet dat Justin Bieber daar komt wonen. Mensen uit Buckhead organiseren maandag een protest om ervoor te zorgen dat het Canadese tieneridool, dat sinds kort een huis huurt in het district, vertrekt.

De 19-jarige Bieber is op zoek naar een koopwoning in Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia, omdat hij graag in een stad wil wonen waar hiphop heel belangrijk is en minder paparazzi zijn. De zanger werkt in Atlanta, waar artiesten als Soulja Boy, 2 Chainz en Akon vandaan komen, aan een hiphopplaat.

De mensen uit Buckhead zien Bieber liever vertrekken vanwege onder meer zijn problemen met justitie. "Justin Biebers verhuizing naar Atlanta kan niet anders dan slecht zijn voor onze kinderen en onze gemeenschap. Sommigen kunnen hun kinderen dan niet meer veilig op hun oprit laten spelen omdat hij eerder onder invloed heeft gereden", luidt de oproep voor het protest op Facebook.

Meer dan tweehonderd mensen uit de omgeving hebben aangegeven bij het protest aanwezig te zijn. Ook foto's van spandoeken met teksten als 'houd Buckhead Bieber-vrij' en 'zeg nee tegen Justin' werden op Facebook geplaatst. Hoewel veel mensen laten weten het een goed initiatief te vinden, zijn er ook veel die menen dat het protest te ver gaat.

Vorige maand werd ook al een petitie gestart om de Canadees uit de Verenigde Staten te zetten. De petitie werd in zes dagen tijd door meer dan honderdduizend mensen ondertekend. Het verzoek moet worden ingezien door de Amerikaanse overheid omdat de grens van honderdduizend handtekeningen voor zaterdag moest worden bereikt. Meer dan 260 duizend mensen hebben de petitie inmiddels ondertekend.