Zubkov wint tweede goud, Van Calker elfde

De Rus Alexander Zubkov heeft de dubbel in het bobsleetoernooi voltooid. Na het goud in de tweemansbob was hij ook in de zware viermansbob de beste. Samen met Alexey Voevoda, Alexey Negodaylo en Dmitry Trunenkov raasde de 39-jarige Zubkov naar goud.

In de bovenste posities kwam na de derde run geen verandering meer. Oskars Melbardis liet een goede run zien en kon inlopen op Zubkov, maar de Let moest op 0,09 seconden uiteindelijk genoegen nemen met het zilver. Steven Holcomb, de kampioen van 2010, kon zijn derde plek nipt verdedigen. Net als in de tweemansbob hield hij in de laatste run 0,03 seconden over op de Rus Alexander Kasjanov. 

Edwin van Calker kon zich niet bij de beste tien scharen. Samen met Bror van der Zijde, Sybren Jansma en Arno Klaassen zette hij de twaalfde tijd neer van de laatste run, waarmee hij op 0,01 seconden zijn elfde plek in het eindklassement kon verdedigen. Een plek hoger zat er duidelijk niet in, want op de nummer tien, Francesco Friedrich uit Duitsland, bedroeg de achterstand 0,89 seconden.