Spanning bij viermansbobs, Van Calker stijgt een plek

Bobsleeër Alexander Zubkov heeft in de tweede run zijn leiding vast weten te houden. Na de eerste run had hij 0,06 seconden voorsprong op de Duitser Maximilian Arndt, na twee runs is zijn voorsprong slechts 0,04 seconden. 

Het is niet Arndt die halverwege de competitie op de tweede plek staat, maar Oskars Melbardis. De Let liet na een snelle start een fantastische run zien, de snelste van iedereen in de tweede manche. Hij steeg daarmee van de vijfde naar de tweede plek. Arndt zakte door een matige run een plek en staat nu derde, op 0,16 seconden. Dat is één honderdste van een seconde voor de Amerikaan Steven Holcomb, de titelverdediger.

De tweede run werd gekenmerkt door een zware crash van de Canada 3, bestuurd door Justin Kripps. Kort nadat ze over de finish gleden konden alle leden van het team relatief ongeschonden uit de bob geholpen worden. Door het uitvallen van Kripps steeg Edwin van Calker een plek. Zijn run was niet vlekkeloos, maar hij staat halverwege wel op plek twaalf. Zijn achterstand op Zubkov bedraagt 0,93 seconden.