Zubkov naar de leiding in viermansbob

De Rus Alexander Zubkov heeft na de eerste run de leiding gepakt in de viermansbob. De olympisch kampioen in de tweemansbob was niet zo dominant als in de kleinere slee, maar wist de Duitser Maximilian Arndt nipt voor te blijven.

Met een tijd van 54,82 wist Zubkov een nieuw baanrecord neer te zetten, 0,06 seconden sneller dan Arndt. Nadat de Duitsers zwaar tegenvielen in de tweemansbob, ze hadden materiaalproblemen, ging het nu beter. Arndt staat op plek twee, Thomas Florschütz staat vierde op 0,24 seconden en Francesco Friedrich staat op 0,33 seconden op plek zeven.

Tussen Arndt en Florschütz staat de regerend olympisch kampioen, de Amerikaan Steven Holcomb. Hij leek lang te veel last te hebben van een blessure, maar is op tijd hersteld om goed te kunnen starten. De Nederlander Edwin van Calker deed het naar behoren. Samen met Bror van der Zijde, Sybren Jansma en Arno Klaassen moest Van Calker 0,73 seconden inleveren op Zubkov, goed voor de dertiende plek in een veld van dertig deelnemers.