Matt wint goud op slalom, Hirscher pakt zilver

Mario Matt heeft het laatste goud tijdens het skiën op de Olympische Spelen van Sochi gepakt. De 34-jarige Oostenrijker wist de bijzonder moeilijk gestoken piste snel genoeg te bedwingen om landgenoot Marcel Hirscher van zich af te houden.

Na de eerste run ging Matt aan de leiding en stond Hirscher slechts op de negende plek. De piste voor de tweede run was echter gestoken door Ante Kostelic, de Kroaat die erom bekend staat om zeer moeilijke slaloms te bedenken. Hirscher kon duidelijk goed overweg met de lastige piste, en wist een zeer sterke run neer te zetten. Hij was ruim een halve seconde sneller dan de Noor Henrik Kristoffersen, die op dat moment aan de leiding ging.

Na Hirscher ontstond een waar slagveld. Alexis Pinturault, Felix Neureuther, Ted Ligety en Jean-Baptiste Grange wisten allemaal de finish niet te bereiken. Mattias Hargin en Stefano Gross slaagden daar wel in, maar zij vielen buiten het podium. Nadat ook André Myhrer al snel op moest geven was het de beurt aan Matt. De Oostenrijker werd in 2001 al wereldkampioen, pakte zes jaar later opnieuw de titel maar de Olympische Spelen waren nog geen succes. Daar kwam verandering in, want ondanks enkele fouten kon hij zijn grote voorsprong nipt behouden en 0,28 seconden sneller dan Hirscher over de finish te komen.